HOTECH Oostende

Realisatie 5TPOD 2006-2007
 
IndexKalenderFAQZoekenRegistrerenGebruikerslijstGebruikersgroepenInloggen

Deel | 
 

 Examen 5THOT

Ga naar beneden 
AuteurBericht
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Examen 5THOT   ma jun 11, 2007 10:04 pm

heyz kheb ff een topic gemaakt voor men klasje met keuken en drank- en wijnleer en sow!! :d
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   ma jun 11, 2007 10:08 pm

Samenvatting T. Keuken

1. Wat is een gezonde, optimale voeding ?Om een antwoord te kunnen geven op deze vraag, worden in België verschillende voorlichtingsmodellen gebruikt. Deze vormen een goed hulpmiddel bij het samenstellen en beoordelen van voeding. Het voorlichtingscentrum van het Belgisch Instituut voor de Voeding (B.I.V.) brengt tevens adviezen uit voor het in praktijk brengen van een goede voeding.
Het maken van juiste keuzen is immers niet eenvoudig. Door industriële ontwikkelingen komen steeds weer nieuwe producten op de markt. Dit betekent onder meer een groter aanbod van levensmiddelen die langer houdbaar zijn, makkelijk in gebruik zijn en / of alleen een mooier uiterlijk hebben. Door de industriële bewerkingen kan echter de voedingswaarde van voedsel ongunstig worden beïnvloed. Etiketten van verpakte voedingsmiddelen kunnen hier over waardevolle informatie leveren.

2. Geef 6 adviezen voor een gezonde voeding.
- Eet gevarieerd.
- Wees matig met vet.
- Eet volop zetmeel en vezels.
- Lees wat er op de verpakking staat.
- Wees zuinig met zout.
- Houd uw gewicht op het juiste peil.

3. Aan welke eisen moeteen gezonde voeding voldoen?

- De gezonde voeding moet alle soorten voedsel bevatten dat voorkomen in de voedingswijzer.
- De voeding moet alle voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid bevatten.
- Het voedsel mag geen schadelijke stoffen bevatten.
- Het voedsel moet op redelijke wijze over de dag verdeeld zijn.
- Het voedsel moet opgediend worden terwijl het een gepaste temperatuur heeft.
- Er moet afwisseling zijn.
- Wij moeten rekening houden met de jaargetijden.
- De voeding moet aangepast zijn aan de leeftijd.

4. Wat is overvoeding & welke zijn de nadelen?
Wanneer we meer calorieën innemen dan we nodig hebben kan men spreken van overvoeding.
Komt de caloriewaarde van het rantsoen boven een bepaalde grens, dan wordt de overmaat omgezet in vetreserve, met andere woorden: er ontstaat zwaarlijvigheid.
Nadelen: - bemoeilijking van de lichamelijke arbeid.
- een nadelige invloed op ziektetoestanden en levensduur.
- een belasting van hart en longen.
- versnelt slijtage van de gewrichten.



5. Wat weet je over voeding & sociale omgeving?
- Alleenwonenden maken vaak weinig werk van hun maaltijden onder het motto: het is toch niet gezellig alleen te eten.
- Iets eten en zeker gezamenlijk eten ontspant; bij zakenlunches en politieke diners worden vaak de beste zaken gedaan.
- Zien eten doet eten: snackbars en eetcafés in winkelcentra nodigen uit om toe te tasten.
- Feestelijke gelegenheden worden altijd versierd met voedsel. Recepties en discoavondjes zijn ondenkbaar zonder drank en hapjes.
- Met een speciale keuze en bereiding van voedsel kan men zich status verwerven in bepaalde vriendenkringen. Culinaire rubrieken in tijdschriften en kranten spelen daarop in, evenals reclameboodschappen. Ze kunnen aanzetten tot meer experimenten met gerechten en maaltijden.
- Door het weigeren van voedsel kan men de omgeving iets afdwingen; een belangrijk wapen van kleuters!

6. Geef 5 reinigende vruchten & uitleg.
- Ananas: helpt de spijsvertering.
- Appelen & peren: bevatten vezels die constipatie voorkomen.
- Citroenen: kunnen galstenen helpen oplossen.
- Sinaasappels: zijn de ultieme bron voor vitamine C.
- Watermeloen: helpt de afscheiding van gifstoffen.

7. Geef 5 reinigende groenten & uitleg.

- Peterselie: goed tegen een hoge bloeddruk.
- Radijsjes: stimuleren de vertering.
- Rode bieten: verkleinen het risico op kanker.
- Waterkers: bevat stoffen die goed zijn voor de lever.
- Witte kool: brengt het afbreken van gifstoffen op gang.

8. Menureeks 7
Gepocheerd ei op Brusselse wijze
Het ei wordt gepocheerd in 1l water met 1dl azijn. Net onder het kookpunt wordt het ei ondergedompeld en na enkele minuten wordt het afgekoeld in koud water.
 Geserveerd met een mornaysaus, spruitjes en witloof.

Rogvleugel “Grenobloise”De rogvleugel wordt meuniére gebakken, d.w.z. in bloem gedraaid.
 Saus: kappertjes, citroentjus en hazelnootboter.

Lamsgigot!! Een lam heeft enkel 2 bouten !!
De bout met een mirepoix een 40-tal minuten in de oven braden.
Hierna de braadslede deglaceren met een lamsfonds / bruine fonds. Dit laten loskoken, binden met roux en doorsteken.


Boontjes “Niçoise”Fijne boontjes met ui, look en geconcasseerde tomaten.

Gratin aardappeltjes
In een braadslede de bodem met aardappelschijfjes bedekken. Hierop ½ l room, ½ l melk, peper zout en muskaatnoot gieten en het alles gedurende 40 min. in de oven laten garen. Hierna dit alles bestrooien met kaas en laten gratineren onder de salamander.

Kiwislaatjes met amandelsausWe gebruiken gele en groene kiwi’s. Voor de amandelsaus kloppen we een 5-tal eierdooiers en fijne suiker op tot een rubant. Hierbij voegen we 1l kokende melk met vanille-essence toe en amaretto.
 Garnituur: Geroosterde amandelen.

9. Menureeks 8
KreeftenroomsoepEen dode kreeft is goedkoper (ong. 12,50 €/kg) dan een levende kreeft (+- 25 €/kg). Dit is ook daarom dat we een dode kreeft gebruiken.
Eerst stoven we de kreeft aan in olijfolie. Hierbij voegen we wortelen, wit van prei, wit van selder, uien, thijm, laurier, peper, zout, tomatenpuree en visfumet toe. Dit alles laten we 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Daarna halen we de kreeft uit de marmiet en halen we het vlees uit het karkas. Dit vlees laten we even in cognac weken.
De inhoud van de marmiet wordt gebonden met roux, doorgestoken en gepasseerd met room en cognac.

Rogvleugel met fijne groentjes en visveloutéEerst gaat men de rog fileren. Tegelijkertijd gaat men de wortelen en courgettes half koken. Hiermee gaat men dan de rog vullen en dit alles steamen.
 Witte wijn saus: is een afleiding van de visvelouté (=witte wijn + room + fumet + roux).
 Hollandse saus: eierdooiers met witte wijn en citroensap opkloppen tot een schuimende vaste massa. Hieraan gesmolten, geklaarde boter toevoegen.

Gevlamde biefstuk met groene pepersaus
 Saus: na het bakken wordt de steak geflambeerd met cognac, worden de peperkorrels bijgevoegd en geplet. Dit alles wordt geblust met room et vleesglaçe.

Gemengde sla
Ijsberg, kropsla, romeinse sla, veldsla, frisé sla en rosé-frisé sla.

Appel Bonne-FemmeMen gebruikt hiervoor meestal een Jona Gold, want dit is een harde appel. Het klokhuis wordt uitgeboord, en dan wordt dit gevuld met boter en bruine suiker. Hierna wordt dit alles ongeveer 10 minuten in de oven gestoofd.






10. Menureeks 9
Agnes Sorel soepMen neemt het wit van prei, wit van selder en uien die men gaat aanstoven, drogen met bloem en aan de kook gaat brengen na gevogeltefonds te hebben toegevoegd.
Dit is een gevogeltesoep.
 Garnituur: julienne van kippenwit, ossentong en champignons.

Gegrilde zalm met ansjovisboter
De zalm wordt gegrild (met vel) en daarna, bij het dresseren van de borden, wordt de ansjovisboter (=ansjovispasta + boter) op de zalm gelegd.
 Garnituur: een blaadje sla en een duchesse-aardappeltje (puree + eierdooier + klontje boter).

Sinaasappelsaus
 Demi-glaçe: Men laat een mirepoix aanstoven die men gaat tomateren, singeren en drogen met bloem om hem daarna te bevochtigen met bruine fonds.
 Aigre-doux: Men neemt 150 gram suiker en 1 dl water die men doet smelten tot karamel. Hierna blussen we dit met een klein beetje azijn.

We nemen de aigre-doux, de demi-glaçe en sinaasappelsap, mengen dit en werken af met Grand Marnier.

Tiramisu
Men neemt 6 ei-gelen en suiker die men klopt tot rubant. Men brengt een weinig room met 4 gelatine-bladeren aan de kook en voegen dit bij de rubant. We kloppen de mascarponi-kaas hierbij op. Daarna nemen we 6 opgeklopte eiwitten en voegen deze hierbij toe.

In de vorm de bodem bedekken met baudoirs (=lange vingers) die geweekt hebben in koffie. Hierop brengen we de mascarponi-mengeling toe. En dit alles laten we opstijgen in de frigo (liefst gedurende 1 nacht).
 Garnituur: bloemsuiker en cacao.



ENJOY!! Laughing Laughing Cool
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Samenvatting T.Eco   ma jun 11, 2007 10:12 pm

Samenvatting Toegepaste Economie
1. De zelfstandige ondernemer: inleiding

Men onderscheid 4 categorieën zelfstandige beroepen:

- handelaars:  in goederen (kruidenier, slager, …)
 die diensten verlenen (kapper, bank, transportbedrijf…)
- ambachtslieden (schoenmaker, schouwveger, ruitenwasser, smid…)
- vrije beroepen (dokter, apotheker, advocaat…)
- land-, tuin- en wijnbouwers


-arbeiders (kelner, vuilnisman…) en bedienden (typiste, kassierster…) werken voor een werkgever (in dienst/verband) = werknemers.

HANDEL IS HET KOPEN EN HET VERKOPEN VAN GOEDEREN EN DIENSTEN.

2. Ontleding van het begrip handelaar en ambachtsman
Defenitie:
Een handelaar is een persoon die bekwaam is om daden van koophandel te stellen (= kopen en verkopen) en die daarvan zijn hoofdzakelijk of aanvullend beroep maakt, met als doel winst te maken.

Die persoon is - een natuurlijk persoon: gewone mens (van vlees en bloed).
OFWEL
- een rechtspersoon: groepering van mensen die aan een bepaalde voorwaarde voldoen (nv, bvba…).

Een ambachtsman is een natuurlijk persoon die arbeidsprestaties levert waarbij geen of slechts toevallige levering van goederen gepaard gaat.

Mag iedereen handel drijven?
Neen, zijn uitgesloten van dit beroep:
- Wegens hun onbekwaamheid: minderjarigen, geestelijk gestoorden, verkwisters en gevangenen.
- Wegens onverenigbaarheid van beroepen: advocaten, rechters, notarissen, politie, militairen, priesters, journalisten, staatsambtenaren…

Voordelen verbonden aan het beroep van zelfstandige
* Je verdient meestal behoorlijk.
* Je bepaalt je eigen werkritme.
* Je bent je eigen baas.
* Je hoeft geen rekening te houden met anderen.
* Je hebt meer plezier aan je werk.
* Alle winst is voor jou.

Nadelen
* Je moet veel en hard werken.
* Je hebt veel geld nodig.
* Je hebt minder vrije tijd.
* Je hebt vaak een onregelmatig familiaal leven.
* Bij ziekte kan je in de problemen komen.
* Probleem van personeelskosten en milieureglementering.

De plichten van de handelaar
* Openen van een zichtrekening bij een financiële instelling
* Zich inschrijven in de KBO (Kruispuntbank van Ondernemingen) en aanvragen van een ondernemingsnummer.
* Zich inschrijven in de B.T.W. en aanvragen van een B.T.W.-nummer.
* Bekendmaking van je huwelijkscontract.
* Kiezen van een naam voor je zaak.
* Zich aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds.
* Zich aansluiten bij een een ziekenfonds.
* Een boekhouding voeren.
* Voorleggen van een bewijs van kennis van bedrijfsbeheer én een bewijs van beroepskennis voor reglementeerde beroepen.
* Geijkte maten en gewichten gebruiken.
* Eventueel vergunningen nodig (voor speciale ondernemingen).

Openen van een zichtrekening bij een financiële instelling
Een zichtrekening of een lopende rekening of een girorekening is een rekening waarvan het tegoed (= geld op de rekening) op elk ogenblik opgevraagd kan worden.

Voor het openen van zo’n zichtrekening kan je zowel bij de bank als bij de post terecht.

Het nummer van de zichtrekening wordt vermeld op alle handelsdocumenten (facturen – bestelbons …) die met je zaak verband houden.

Het rekeningnummer bestaat steeds uit 12 cijfers.

280 – 0543192 - 29
controlegetal computer (1e 10 getallen delen door 97; rest = dit getal)
persoonlijk nummer
nummer van de financiële instelling

3. De rechten van de handelaarBeroep doen op de rechtbank van koophandel (voor handelsverschillen onder de 1860 euro
anders gaat dit voor het vredegerecht.
VOORDELEN: - De rechter wordt bijgestaan door handelaars.
- De procedure is eenvoudiger, vlugger en goedkoper dan bij de gewone rechtspraak.
- De bewijsmiddelen zijn gemakkelijker (boekhouding en handelsdocumenten).
Bescherming tegen oneerlijk concurrentie
Bescherming van de firmanaam + merk.



Het gerechterlijk akkoord aanvragen
Wanneer een onderneming door tegenslag haar schulden niet meer kan betalen, kan aan de rechtbank van koophandel een gerechtelijk akkoord aanvragen. Dit betekent dat ze uitstel van betaling van haar schulden vraagt. De schuldeisers moeten met dit uitstel wel akkoord gaan (max. 3 jaar en 9 maanden).

4. Handelsrekenen: intrestberekening Begrip intrest
Wanneer iemand geld ontleent, moet hij niet alleen de hoofdsom terugbetalen, hij moet ook een vergoeding betalen voor het tijdelijk ter beschikking hebben van het geld. Die vergoeding noemt met intrest.

Symbolen
K = kapitaal = de geleende som.
I = intrest of rente = de vergoeding voor het geleende kapitaal.
p = rente percentage.
t = tijd dat het geld geleend wordt (jaren, maanden, dagen).

Formules
Tijd uitgedrukt in jaren:

Tijd uitgedrukt in maanden:

Tijd uitgedrukt in dagen:



5. Procentberekening
Procent van het 100
Als het % berekend moet worden op een gekend getal.

gezochte getal =

Procent boven het 100
Als het % berekend moet worden op een onbekend getal dat kleiner is dan het gegeven getal.

gezochte getal =

Procent onder het 100
Als het % berekend moet worden op een onbekend getal dat groter is dan het gegeven getal.

gezochte getal =







6. Handelsverrichtingen: aan- en verkoopverrichtingen

Aan- en verkoopverrichtingen
1. Verloop van een koop

prijsaanvraag (brief, email, fax…)
aanbod of offerte = prijsaanbieding (brochures)
bespreking van de verkoopsvoorwaarden
bestelling (bestelbon)
bekendmaking van de schuld (factuur)
betaling (cheque, overschrijving)

2. De verkoopsvoorwaarden

Dit zijn de voorwaarden die de koper en de verkoper stellen voordat een koop en verkoop tot stand komt:
- Kwaliteit of hoedanigheid.
- Kwantiteit of hoeveelheid.
- Prijs en prijsverminderingen of korting.
- Leveringsvoorwaarden:
* Franco thuis: de vervoerskosten zijn ten laste van de verkoper.
* Af magazijn: de vervoerskosten zijn ten laste van de koper.
- Betalingsmogelijkheden
* Contant: onmiddellijk betalen na ontvangst van de factuur of kort daarop (5 dgn).
* Op termijn: op een later tijdstip (meestal 1maand) de volledige som ineens betalen.
* Op afbetaling: na het eventueel betalen van een voorschot wordt de te betalen som (factuurprijs + intrest) verspreid over verschillende maanden.
* Onder rembours: de betaling gebeurt bij een aflevering van de goederen, aan de vervoeder.

Kwaliteit kan vermeld worden door:
* merk bv Lacoste, Michelin…
* staaltje of monster bv parfum, wasproduct…
* herkomst bv Bordeaux-wijn, Zweeds hout…
* ontleding bv meststoffen…
*beschrijving bv auto, hifi-installatie…
* code bv eieren (S,M,L), mosselen (jumbo)…

Kwantiteit
De kwantiteit moet aangeduid worden in aantal stuks, kg, l, m, m² …
Als de prijs wordt berekend op het gewicht van de goederen, onderscheiden we volgende elementen:
* nettogewicht: goederen
* tarragewicht: verpakking
* brutogewicht: geheel

Prijs en prijsverminderingen
Onder prijs verstaat men de waarde van de goederen uitgedrukt in geld.
Bij het verhandelen van grote partijen of bij onmiddelijke betaling worden wel eens kortingen of prijsverminderingen.
1. Handelskortingen of commerciële kortingen
Wat? Dit zijn de kortingen die door handelaar gegeven worden om de verkoop te stimuleren.
Ze worden toegestaan:
* Aan een regelmatige afnemer (trouwe klant).
* Bij de verkoop van grote hoeveelheden.
* Bij speciale gelegenheden bv koopjes op het einde van het seizoen, …
* Bij beschadiging van de goederen (=rabat: korting op de prijs).
2. Financiële kortingen of kortingen voor contante betaling.m
Wat? Dit zijn kortingen die door de handelaar gegeven worden als aanmoediging tot snelle betaling.

Berekeningen
- handelskorting + kosten (vervoer, verzekering) – korting voor contante betaling = maatstaf van heffing + BTW



[u]
OEFENINGEN HERMAKEN ! ! ! !
[/u





ENJOY!! cheers Very Happy Laughing Cool
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: samenvatting frans   ma jun 11, 2007 10:14 pm

Samenvatting Frans
1. L’ imparfait, le futur simple et le passé composé.
- imparfait : 1e persoon meervoud zonder « -ons » + uitgangen
-ais -ais -ait
-ions -iez -aient
!! verbes en –cer deviennent ç ; Verbes en –ger deviennent ge !!

- futur simple : infinitief + uitgangen
-ai -as -a
-ons -ez -ont

- passé composé : Tegenwoordige tijd van een werkwoord + participe passé.
!! werkwoorden met être worden aangepast aan het onderwerp !!

2. Een persoon beschrijven
Il / elle a les cheveux blond blonds.
kastanjebruin châtains.
bruin bruns / marron.
zwart noirs.
Il est chauve. grijs gris.
Hij is kaal. ros roux.
lang longs.
kort court.
gekruld bouclés.
kroeshaar frisés.
glas lisses.
Il / elle a le nez gekromd retroussé.

3. Woordenschat (hotel)

un chevreuil een (ree)bok
un plat principal een hoofdgerecht
un plat de résistance een hoofdgerecht
une pintade een parelhoen
des écrevisses de rivierkreeftjes
des fèves de linzen
des pois cassés de gedroogde en gebroken erwten

poivrer met peper kruiden
saler met zout bestrooien
beurrer beboteren
farcir (op)vullen
gratiner gratineren
frire frituren
saupoudrer bestrooien
griller grillen
râper gratineren
mariner marineren
remuer roeren
ajouter toevoegen
battre (op)kloppen
ficeler toebinden ; opbinden
hacher haken
mijoter (laten) sudderen

couper / détailler snijden
faire fondre du beurre boter laten smelten
éplucher des pommes de terre aardappelen schillen
peler des pommes appels schillen
faire chauffer de l’huile olie verhitten
nettoyer schoonmaken, reinigen
faire revenir laten opkomen
porter à l’ébullition aan de kook brengen
laisser épaissir laten indikken
laisser évaporer laten verdampen
napper de sauce met saus overgieten
assaisonner kruiden
laisser mijoter laten sudderen
passer zeven
cuire à la vapeur stomen
répartir verdelen
faire chauffer verwarmen
prolonger la cuisson verder laten koken
égoutter laten uitlekken
faire tremper laten weken / onderdompelen

rondelles schijfjes
sous couvercle onder gesloten deksel
morceaux stukken
battre en neige tot sneeuw kloppen
à feu doux op laag vuur
une noix de beurre een klontje boter
dés blokjes
à feu vif op heet vuur
à feu moyen op matig vuur
faces zijden
une pincée de sel een snuifje zout
moitié helft
lié gebonden
bâtonnets reepjes

un apéritif-maison een huisgemaakte aperitief
une framboise een framboos
le saumon de zalm
mariner marineren
l’aneth de dille
le foie de lever
le plat de résistance de hoofdschotel
le turbot de tarbot
les épinards de spinasie
le sommelier de wijnkelner
les mets de gerechten

chanterelles paddestoelen
rouget poon (= vis)
raie rog
salade étuvée lauwe sla
marcassin everzwijn
caille kwartel

la renommé de beroemdheid
saupoudrer bestrooien
la mousse de marrons de kastanjepuree
une selle d’agneau een lamszadel
un plat ; un mets een gerecht
étuver stoven
ris de veau kalfszwezerik
décerner toekennen
la composition de samenstelling
prestigieux aanzienlijk
céleri-rave knolselder
l’accueil het onthaal
en particulier in het bijzonder
fromage râpé geraspte kaas
gâter verwennen

Les poissons (de vissen)
du saumon de zalm
du turbot de tarbot
des rougets poon(tjes) ; knorhaan
une sole een tong
une lotte een staartvis ; lotte ; zeeduivel

Les viandes (het vlees)
côtelettes d’agneau lamskoteletjes
ris de veau kalfszwezerik
gigot d’agneau lamsbout
côte à l’os côte à l’os ; tussenribstuk met been
escalope de veau kalfslapje
canard eend

Le gibier et la volaille (het wild en het gevogelte)
faisan fazant
pigeon duif
caille kwartel
marcassin everzwijn
chevreuil reebok
canard eend

Les crustacés et les coquillages (de schaal- en schelpdieren)
coquille St-Jaques St-Jacobs schelp
moules mosselen
homard kreeft
langoustines een langoest
huîtres oesters

Les légumes (de groenten)
les pommes de terre aardappelen
le chicon de witloof
un oignon een ui
l’ail de look
les épinards de spinazie
le céleri-rave knolselder
la chanterelle cantharel
la courgette de courgette
un artichauts een artisjok
un poireau een prei
le fenouil de venkel
une tomate de tomaat
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
philipke
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 29
Localisation : Zelk City
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   ma jun 11, 2007 11:36 pm

Mensen gelijk u verdienen ne kus, ook al zit ik niet in hotel Razz

Greetz Very Happy

_________________
The use of windows vista is at own risk. There is no warranty on your hardware if your operating system fails to use it correctly!
-->Software is like sex, it's better when it's free.<--
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.gsolutions.be
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   ma jun 11, 2007 11:49 pm

thank you Embarassed
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
barre
Actieve poster
Actieve poster
avatar

Aantal berichten : 71
Leeftijd : 28
Localisation : D'aa
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   di jun 12, 2007 2:38 pm

philipke schreef:
Mensen gelijk u verdienen ne kus, ook al zit ik niet in hotel Razz

Greetz Very Happy

ja ik zou da ni doen zene voor zo een bende apen (mijne cursus is ok wel ni voledig) ma dan nog
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.odt.be
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   di jun 12, 2007 2:40 pm

bram weet ge ik krijg ook dingen van hen !! allé soms toch... zoals kostprijsberekeningen en geld ook!!

haha bounce bounce bounce king king king
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
barre
Actieve poster
Actieve poster
avatar

Aantal berichten : 71
Leeftijd : 28
Localisation : D'aa
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   di jun 12, 2007 2:42 pm

nathjeuh22 schreef:
bram weet ge ik krijg ook dingen van hen !! allé soms toch... zoals kostprijsberekeningen en geld ook!!

haha bounce bounce bounce king king king

vooral da geld zeker;)
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.odt.be
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   di jun 12, 2007 2:46 pm

Nee Surprised

Nee serieus tis te hopen da iedereen der door is van de jaar!!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
barre
Actieve poster
Actieve poster
avatar

Aantal berichten : 71
Leeftijd : 28
Localisation : D'aa
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   di jun 12, 2007 2:46 pm

nathjeuh22 schreef:
Nee Surprised

Nee serieus tis te hopen da iedereen der door is van de jaar!!

da hopekik ok anders is et gedaan me et schoon leven Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.odt.be
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   di jun 12, 2007 2:49 pm

Jaaah.... En hoe lukt het met wiskunde?? Ik heb wa moeite gehad met die allerlaatste oefeningen van stelsels (die blaadjes apart da we gekregen hebbe). Ma tis nu duidelijk!! Laughing
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
simooon
Beginneling
Beginneling
avatar

Aantal berichten : 4
Registration date : 12-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   di jun 12, 2007 6:32 pm

ik bak dr niks van, van wiskunde pale

maarja, 1 buis kan geen kwaad rendeer

mazzel
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
karel
Beginneling
Beginneling


Aantal berichten : 1
Registration date : 12-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   zo jun 17, 2007 3:40 pm

pf da frans zijn wel nog veel woorden e :p
[/b]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
philipke
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 29
Localisation : Zelk City
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   zo jun 17, 2007 11:19 pm

frans is gelijk chinees voor mij :S

_________________
The use of windows vista is at own risk. There is no warranty on your hardware if your operating system fails to use it correctly!
-->Software is like sex, it's better when it's free.<--
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.gsolutions.be
nathjeuh22
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 327
Leeftijd : 27
Localisation : middelkerke (west-vl)
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   ma jun 18, 2007 12:02 am

philipke schreef:
frans is gelijk chinees voor mij :S

ik vind dat het nog meevalt!! Razz

ma we hebben wel goed geblokt vande avond heh philip? Wink
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.neopets.com
philipke
Admin
Admin
avatar

Aantal berichten : 333
Leeftijd : 29
Localisation : Zelk City
Registration date : 11-06-07

BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   ma jun 18, 2007 12:42 am

Zeer zeker Wink

_________________
The use of windows vista is at own risk. There is no warranty on your hardware if your operating system fails to use it correctly!
-->Software is like sex, it's better when it's free.<--
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://www.gsolutions.be
Gesponsorde inhoud




BerichtOnderwerp: Re: Examen 5THOT   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Examen 5THOT
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
HOTECH Oostende :: Alles met school-
Ga naar: